Brnenský patchwork z jednej látky

Ostatnú sobotu sme na kurze v Brne šili Quilt z jednej látky. Dievčatá mali spočiatku obavy, či sa im podarí techniku zvládnuť, lebo sa im javila komplikovaná. Rýchlo však zistili, že aj keď výsledok možno pôsobí komplikovane, ide o jednoduchú a veľmi hravú techniku. Takže napokon boli príjemne prekvapené, čo všetko možno nakombinovať s jedinou látkou. Vznikali nám naozaj čarovné kreácie.

Na vrchnom obrázku vidíte zošitú časť topu na obrus, cca 40 x 60 cm. Na spodnom obrázku vidíte top na ďalší obrus, cca 60 x 60 cm.

IMG_4225a

Ešte tu nemáme Vianoce, ale… treba sa už pripraviť aj na ne. Navyše, keď táto vianočná látka bola tak neodolateľná, aj keď je ešte len jar!

IMG_4216aNiektoré dieliky budúcej vianočnej deky už čakajú na podlahe. Ostatné ešte nie sú vyrezané…

IMG_4223aTu už máme poukladanú budúcu deku. Jej majiteľka  je už s rozložením dielikov spokojná, o pár minút ich zošije. A potom – už môžu prísť Vianoce 🙂 .

IMG_4213a

Na vrchnom obrázku vidíte ešte nezošitý top na štólu, cca 150 x 50 cm. Ešte posledné doladenia a dolu je už zošitá:

IMG_4224a

A ešte jeden top obrusu pred zošitím, ešte v procese skladania a kombinovania:

IMG_4221aNapriek tomu, že technika patchworku z jednej látky má svoju logiku, dáva nám aj slobodu. Nielen pri výbere látky – či už témy alebo farebnosti – ale aj možnosť niečo vyrábané a zdanlivo už „hotové“  zábavným spôsobom pretvárať a pritom ešte tvorivo relaxovať. Myslím, že sa nám celkom fajn darilo oboje.

Postrehy z kurzov mimo Bratislavy nájdete v kategórii Mimobratislavské kurzy patchworku.

One comment

Pingbacks

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.