Moja bublanina z REMOS-ky

Máme tu leto a s ním aj obdobie bublaním. Ovocie nám dozrieva a každý si môže vybrať zo širokej ponuky, podľa svojej chuti. Dnes som pre vás pripravila fotopostup, kde hlavnou postavou bude domáca slivková bublanina.

všetko potrebné

Čo budete potrebovať

1 hnček hladkej múky
1 hrnček polohrubej múky
1 bal. prášku do pečiva
1/2 hrnčeka kryštálového cukru
1/2 hrnčeka mlieka
1/2 hrnčeka oleja
5 celých vajec
citrónová kôra
škoricový cukor
ovocie podľa sezóny, resp. kompótované alebo mrazené

Postup

IMG_4616a_900

1/ Vždy začínam tým, že si pripravím ovocie. Tentoraz sú to slivky. Rozdelím ich na polovice a vykôstkujem.

IMG_4617a_900

2/ Najprv si pripravím vajcia, tekuté suroviny a cukor.

IMG_4618a_900

3/ Vajcia rozbijem do hrnca, rozšľahám ich s cukrom do peny.

IMG_4621a_900

4/ Postupne prilievam mlieko s olejom.

IMG_4622a_900

5/ Nastúham kôru z dôkladne umytého (najlepšie chemicky neošetreného) citróna.

IMG_4625a_900

6/ Prisypem zmes múk s práškom do pečiva…

IMG_4626a_900

… a miešam.

IMG_4628a_900

7/ Zľahka vymiešam stierkou dohladka.

IMG_4614a_900

8/ Plech na pečenie vymažem maslom a vysypem hrubou múkou. U mňa je to opäť moja obľúbená Remoska.

IMG_4630a_900

9/ Cesto vylejem do nádoby na pečenie.

IMG_4634a_900

10/ Prikryjem rozohriatym vekom a nechám zapiecť cca 10 minút.

IMG_4635a_900

Po 10 minútach je už cesto menej tekuté – prišiel čas na ovocie.

IMG_4636a-900

11/ Na cesto poukladám ovocie  a opäť zakryjem vekom.

IMG_4638a_900

Nechám piecť 25 minút, bez odokrývania. Potom remosku vypnem a koláč nechám „dobehnúť“ cca 20 minút. (Ak potrebuje bublanina viac, tak remosku znova na pár minút zapnem.)

IMG_4612a_900

12/ Počas pečenia si namiešam škoricový cukor.

IMG_4613a_900

Ku kryštálovému cukru primiešam mletú škoricu.

IMG_4644a_900

13/ Upečenú, ešte horúcu bublaninu posypem škoricovým cukrom.

IMG_4645a_900

A tu už je bublanina pripravená na jedenie.

IMG_4650ab_900

Dobrú chuť!

Ďalšie tipy na varenie alebo pečenie nájdete v kategórii Recepty.

This post has no comments. Be the first to leave one!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.