Moja bublanina z REMOS-ky
Máme tu leto a s ním aj obdobie bublaním. Ovocie nám dozrieva a každý si môže vybrať zo širokej ponuky, podľa svojej chuti. Dnes som pre vás pripravila fotopostup, kde hlavnou postavou bude domáca slivková bublanina.
Čo budete potrebovať
1 hnček hladkej múky
1 hrnček polohrubej múky
1 bal. prášku do pečiva
1/2 hrnčeka kryštálového cukru
1/2 hrnčeka mlieka
1/2 hrnčeka oleja
5 celých vajec
citrónová kôra
škoricový cukor
ovocie podľa sezóny, resp. kompótované alebo mrazené
Postup
1/ Vždy začínam tým, že si pripravím ovocie. Tentoraz sú to slivky. Rozdelím ich na polovice a vykôstkujem.
2/ Najprv si pripravím vajcia, tekuté suroviny a cukor.
3/ Vajcia rozbijem do hrnca, rozšľahám ich s cukrom do peny.
4/ Postupne prilievam mlieko s olejom.
5/ Nastúham kôru z dôkladne umytého (najlepšie chemicky neošetreného) citróna.
6/ Prisypem zmes múk s práškom do pečiva…
… a miešam.
7/ Zľahka vymiešam stierkou dohladka.
8/ Plech na pečenie vymažem maslom a vysypem hrubou múkou. U mňa je to opäť moja obľúbená Remoska.
9/ Cesto vylejem do nádoby na pečenie.
10/ Prikryjem rozohriatym vekom a nechám zapiecť cca 10 minút.
Po 10 minútach je už cesto menej tekuté – prišiel čas na ovocie.
11/ Na cesto poukladám ovocie a opäť zakryjem vekom.
Nechám piecť 25 minút, bez odokrývania. Potom remosku vypnem a koláč nechám „dobehnúť“ cca 20 minút. (Ak potrebuje bublanina viac, tak remosku znova na pár minút zapnem.)
12/ Počas pečenia si namiešam škoricový cukor.
Ku kryštálovému cukru primiešam mletú škoricu.
13/ Upečenú, ešte horúcu bublaninu posypem škoricovým cukrom.
A tu už je bublanina pripravená na jedenie.
Dobrú chuť!
Ďalšie tipy na varenie alebo pečenie nájdete v kategórii Recepty.
Pridaj komentár