” Som tu, kým s Tebou nie je mama “ alebo Zákopčie 2014

Už po tretí raz som mala možnosť stať sa súčasťou projektu OZ Rozum a cit „Som tu, kým s Tebou nie je mama“. Prečítajte si niečo aj o cieľoch tohoto zaujímavého projektu a jeho organizátoroch. Písala som o nich už dávnejšie, príspevok nájdete tu.

Každý takýto pobyt je napriek rovnakému programu jedinečný. Jedinečným ho robia práve ľudia, ktorí naň prídu, deti a ich „rodičia“. Mojou úlohou bolo zoznámiť rodičov s technikou patchwork (rezanie, šitie, žehlenie), pomôcť im zladiť látky a spraviť z koláže fotografií a patchworku harmonický celok.

Musíte uznať, že boli šikovní a usilovní, keď za dva dni dokázali ušiť také krásne veci:

IMG_0677_vyrez_900

Darinka s Daliborom st., Daliborom ml. a Zuzkou. Obaja rodičia usilovne šili a v nedeľu mali dve deky. Fotografie, ktoré sa Zuzke nezmestili na deku, využila Darinka na vankúšiky.

IMG_0680_vyrez_900

Silvia a Tonko s Patrikom, Marekom a spoločnou dekou.

Tonko prišiel na pobyt poriadne teoreticky pripravený. S ostatnými rodičmi sa podelil o znalosti z histórie patchworku a quiltu. Rýchlo sa skamarátil s rezačom, podložkou i pravítkom, o stroji ani nehovorím.  Silvii prenechal žehličku a páraciu ihlu. K šijaciemu stroju ju ale ani nepustil! Spoločná deka je naozaj krásna a budú mať peknú spomienku na tvorivý víkend.

IMG_0684_vyrez_900

Richard so svojimi deťmi Jakubkom a Vaneskou. Babička sa schovala za deku a Robko nám z fotografie ušiel 🙂 . Spoločnú deku budú mať deti na stene nad svojimi postieľkami.

IMG_0689_vyrez_900

Ivetka s Miou a Karolom. Živé farby na deke zodpovedajú naturelu jej malej majiteľky. Mia je jedným z detí z Hniezd záchrany. Opäť živý dôkaz toho, že majú svoj význam.

Ďakujem všetkým, ktorí sa zaslúžili o tento úžasný víkend. Som rada, že som sa mohla podieľať na tvorbe osobných spomienkových quiltov. Opäť som si uvedomila, že nie všetky veci v živote sú samozrejmé.

Ďalšie akcie súvisiace s charitou nájdete v sekcii Charitatívne projekty.

This post has no comments. Be the first to leave one!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.