Jarný vankúšik zo zvyškov

Aj vás už nebaví to zimné počasie, potrebujete už slniečko, jar, teplo a kvetinky? Keďže vonku to stále ešte nevyzerá, že by sa mi moje želania splnili, privodila som si jar žiarivým vankúšikom.

Všetko to začalo stredovým motívom. Ten som dostala od známej ako „zvyšok“. Obrázok s kvietkami som zarezala na štvorec a potom už len medzi mojími zvyškami látok hľadala farby tak, aby ladili s farbami obrázka. Vzor som zvolila jednoduchý. Stredový motív som orámovala na spôsob zrubu v niekoľkých radoch. Doplnila bordúrou z cyklámenovej bodky. Olemovala som opäť zvyškami. Šikmý pásik, ktorým som kedysi lemovala taštičku, tak našiel uplatnenie. Farebne vankúšik výborne dopĺňa.

Jarný vankúšik zo zvyškov

Zadnú stranu som ušila z látok od známej. Je to hrubšia bavlnená damašková látka, ktorá sa veľmi „spatchworkovať“ nedá. Na zadnú stranu sa ale skvele hodí. Zapínanie obliečky je na gombík. Aby zadná strana viac korešpondovala s prednou, doplnila som ju o vtipnú záplatu, ktorá je „zvyškom zo zvyšku“ so stredovým obrázkom.

Jarný vankúšik zo zvyškov, zadná strana

Bola som síce lakomá a využívala všetko, čo sa mi k sebe ladilo, ale s konečným výsledkom som spokojná. Rozžiaril mi deň, napriek tomu, že vonku ešte poletoval sneh.

One comment

Pingbacks

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.