Vankúšiky Dresden Daisy

Tieto dve sady vankúšikov vznikli ako predpríprava k narodeninovej deke pre Zuzanu. Potrebovala som si odskúšať veľkosť vzoru, spotrebu a pod. Niekoľko rokov som opatrovala dva čarovné balíčky látok, ktoré som dostala do daru. Štvorčeky 4 x 4 inch z dvoch kolekcií od Makover. Jedna sada svieža kvetinková, druhá tlmená zemitá.

Z každého štvorčeka mi vyšli dva diely do budúceho vzoru Dresden Daisy. V každej kvetinke je tak jedenásť druhov látok a žiadna sa neopakuje v inej kvetinke. Z oboch sád látok mi vyšli po tri bloky. Na deku, či obrus to bolo málo. Voľba bola preto veľmi jednoduchá – budú obliečky na vankúše. Ako pozadie blokov som zvolila veľmi príjemnú jednofarebnú bavlnu smotanovej farby. Vzory som aplikovala ručne. A takisto neskôr aj ručne prequiltovala.

Kvetinkovú kolekciu som orámovala zelenou bavlnenou látkou s jemnou bielou potlačou. Z tej istej látky som ušila aj zadné strany, ktoré sa zapínajú na gombíky.

Zemitá kolekcia vankúšikov má zadnú stranu z jednofarebnej béžovej bavlny a zapína sa na zips. Bloky sú orámované béžovou látkou so vzorom lístkov. Tieto vankúše si vybrala moja sestrička ako darček k narodeninám. Verím, že jej stihnem ušiť aj deku, aj keď už nie v tých istých, ale podobných farbách. Keď sa tak podarí, tak sa určite s vami o ňu podelím.

One comment

Pingbacks

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.