Kurzy patchworku v nitrianskom Slniečku

Ako sa vraví, život je zmena. No a tentoraz bola tá zmena pozitívna. Týkala sa úplne nového pôsobiska jednej série základných kurzov patchworku. Miesto to bolo nielen nové, ale navyše veľmi príjemné. Zaslúžili sa o to predovšetkým veľmi šikovné a dobre naladené kurzistky, ale tiež veľmi útulné priestory. Bola to pre mňa radosť učiť. Ale aby som vás už prestala napínať, tak prezradím, že sme šili v nitrianskom Centre Slniečko, n. o..

Šili sme základné bloky, ktoré vidíte na obrázkoch.

Začiatky boli tradične ťažšie – skúseným krajčírkam nebolo jednoduché zvykať si na nový štýl rezania látok, používať rotačné rezače a iné patchworkárske špeciality. Pre dievčatá boli nové a nezvyklé nielen postupy a techniky, ale bolo treba „prepnúť“ na patchworkové videnie a látky. Napriek tomu to všetko brali s ľahkosťou a celý čas sme sa vynikajúco bavili:

Humor bol najmä s meraním

Humor bol najmä s meraním

Do Centra pribudol aj novučičký šijací stroj. Stalo sa tak, neuveriteľnou náhodou, presne počas trvania kurzu. Prišiel kuriér a stroj bol zrazu na stole. Vzrušenie z nového pomocníka bolo také silné, že sme spravili prestávku a stroj hneď otestovali.

Kurz-patchworku-Nitra-1200-IMG_0375-vyrez

Nakoľko šlo o modernú mašinku s kopou funkcii zodpovedajúcich súčasnej dobe, niektoré finty som dievčatám na mieste poukazovala. Radosť z nového stroja vidno aj z fotiek 🙂 .

Postrehy z kurzov mimo Bratislavy nájdete v kategórii Mimobratislavské kurzy patchworku.

This post has no comments. Be the first to leave one!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.