Barbie vankúšik pre Martinku

S kamarátkami z Pachworkárskeho cechu sme spustili nový projekt SLADKÝ SNÍČEK, v rámci ktorého šijeme vankúšiky pre deti z náhradných rodín. Niektoré deti mávajú náhradní rodičia v pestúnskej starostlivosti, iné ako profesionálni rodičia (zamestnanci detského domova). Niekedy sa stane, že náhradnými rodičmi sú príbuzní detí (starí rodičia, teta, ujo a pod.).

Prvou rodinou, pre ktorú sme vankúšiky šili, bola rodina pani Evy z Dolného Kubína, s ktorou som sa mala možnosť spoznať pri akcii Občianskeho združenia Rozum a cit – Som tu, kým tu nie je mama.

Barbie vankúš pre Martinku, patchwork

Mama Eva nám dala „vodítka“ podľa ktorých sme šili. Obľúbené farby, činnosti, veci  – to sú vždy pre nás témy. Každé dieťa má na vankúšiku vyšité svoje meno, prípadne prezývku.Mojou úlohou bolo ušiť vankúšik pre Martinku. Martinka je typická malá slečna, ktorá má rada bábiky Barbie, dlhé vlasy, korálky a ružovú farbu. Priznám sa, že som si s týmto zadaním veľmi nevedela dať rady. Nakoniec som kúpila Barbie tričko, doplnila ho na potrebný rozmer dielikom s aplikovaným motívom korálok na šnúrke. Nakoľko stredový blok bol vo výrazných farbách, na bordúru vankúša som zvolila neutrálnu látku v smotanovej farbe. Celý vankúšik uzatvára sýtoružový lem.

Vankusiky_spolu

Na fotografii vidíte spolu všetky vankúšiky od členiek Patchworkárskeho cecu, ktoré putovali do Dolného Kubína (obrázok hore).

Obdarovani

Tu už máme všetky deti so svojou náhradnou mamou. Každé z nich drží svojho patchworkového kamaráta. Škoda, že nemôžete vidieť ich veselé očká – tváričky sme kvôli anonymite rozostrili. Martinku s Barbie vidno v ľavom hornom rohu.

Ďalšie akcie súvisiace s charitou nájdete v sekcii Charitatívne projekty.

This post has no comments. Be the first to leave one!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.