Aj ja mám svoj vankúšik 2016

Pred koncom roka väčšinou všetci bilancujeme, hodnotíme to, čo sa nám podarilo alebo nepodarilo počas roka. To, čo sa mne každoročne darí ťažšie, je triedenie fotografií. Ale v tom asi nie som sama 🙂 .

V rámci projektu Aj ja mám svoj vankúšik sme s kamarátkami Patchworkárskeho cechu šili vankúše do detského domova (viac o projekte nájdete tu). Tentoraz sme šili pre deti z detského domova v Hurbanove, kde deti dostali hotové vankúšiky k Mikulášu.

Mojou úlohou bolo ušiť vankúšiky dva. Jeden pre Sebastiana, ktorý si želal tmavomodrý vankúš s motívom srdiečka a v ňom meno Vani. Zadanie bolo veľmi podrobné, tak som sa držala „pokynov“ Sebastiana. Na stredový blok z jednofarebnej tmavomodrej látky som strojovo aplikovala štyri červené srdcia. Do jedného z nich som ručne vyšila meno kamarátky Vani. Na bordúru som zvolila imitáciu modrotlače s jemným vzorom. Aby vankúšik nepôsobil tmavo, tak som zadnú stranu a lem ušila z bledomodrej látky. V rohu samozrejme nechýba vyšité meno nového majiteľa.

Druhý vankúšik som šila pre Cyntiu. Želala si ružový vankúš s menami Cyntia, Reni a Vani. Keďže Cynthia je už mladá slečna, tak som spomedzi odtieňov ružovej vybrala menej cukríkové farby. Stredový blok je z troch ružových látok s jemným vzorom. V každom je ručne vyšité meno jednej z troch kamarátok. Na bordúru a zadnú stranu som použila jednofarebnú látku staroružovej farby. Celý vankúšik je olemovaný staroružovou bodkovanou látkou. V rohu opäť nechýba meno majiteľky, aby náhodou nedošlo k omylu, kto je novým vlastníkom 🙂 .

Ďalšie akcie súvisiace s charitou nájdete v sekcii Charitatívne projekty.

This post has no comments. Be the first to leave one!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.