” Som tu, kým s Tebou nie je mama “ – jar 2017

Tento kratučký článoček je mojim jesenným poohliadnutím sa za jarnou akciou pre náhradné rodiny, ktoré 2x ročne organizuje Občianske združenie Rozum a cit. Na podujatí som participovala ako lektorka. Našim spoločným cieľom bolo pomocou tvorivých činností stmeliť náhradné rodiny, v ktorých deti žijú. Činnosti boli smerované na spomienky detí a spoločné zážitky v rámci náhradných rodín. Vo forme fotografii na látke sa ich pekné spomienky mohli zhmotniť na spomienkových patchworkových dekách, ktoré deťom potom ostávajú ako teplučká pripomienka, že nie sú samé.

Tu vidíte zopár fotiek z našej improvizovanej dielne – bola plná pracovného nadšenia a energie:

Fotografie sme upravovali na potrebný rozmer pomocou PC, následne vytlačili na stolovej tlačiarni priamo na bavlnenú látku na potlač foto a takto potom zakomponovali do diek.

Pozrite sa, čo sme spoločne vytvorili:

IMG_1573_vyrez_900 IMG_1569_vyrez_900 IMG_1565_vyrez_900

Okrem šitia spomienkových diek sme sa venovali (okrem iných tvorivých aktivít) aj dekoračným boxom – škatuľkám oblepovaným látkami.

IMG_1553_vyrez_900Bolo nám spolu vynikajúco, práce sa nám vydarili a všetko sme včas stihli dokončiť. Som rada, že som sa opäť mohla zúčastniť.

Ďalšie akcie súvisiace s charitou nájdete v sekcii Charitatívne projekty.

One comment

Pingbacks

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.