Vianočná ananásová štóla – ako sme testovali novú tému kurzu.

Prinášam vám čerstvé skúsenosti s novou témou, ktorou je Vianočná ananásová štóla. Prvý kurz na túto tému bol mimobratislavský, počas poslednej septembrovej soboty v Brne.

Vianočná ananásová štóla, 1

Možno to bolo práve tým dátumom, že dievčatá ešte nemali vianočnú náladu a rozhodli sa šiť nevianočné štóly. Pomohli sme im nakombinovať rôzne pestré látky samozrejme podľa ich osobného vkusu a momentálnej inšpirácie.

Vianočná ananásová štóla 2

Kombinácie sa pomerne výrazne vzďalovali mojej prinesenej červeno-zeleno-krémovej šitej predlohe (úvodný obrázok) aj predlohám v postupoch, ktoré som im vytlačila ako pomôcku a vodítko pre budúce štóly. Vianočná ananásová štóla 3

Dievčatá sa preto museli počas šitia orientovať vo vlastnej „poprehadzovanej“ farebnosti, kedy napríklad namiesto červenej používali modrú, namiesto zelenej ružovú atď.

Vianočná ananásová štóla 4

Ananásový vzor je sám o sebe náročnejšia technika a dievčatá tu museli ušiť tri samostatné bloky a z nich štólu potom zložiť. V kombinácii so zámenou farieb nám to všetko dalo riadne zabrať.

Vianočná ananásová štóla 5

Všetky štóly sme dokončili, no kurz sa nám natiahol oproti plánu takmer o polovicu 🙂 Nevyhnutnosť zmeny celkového časovania som si overila aj na včerajšom bratislavskom kurze.

Vianočná ananásová štóla 6

Na fotkách vidíte všetkých šesť prác v najrozličnejších farbách. Bratislavské dievčatá boli viac vianočne naladené, no kurz nám tiež zabral tri hodinky nad plán. Kurz preto buď zmeníme na šesťhodinový, alebo na dve trojhodinovky.

Postrehy z kurzov mimo Bratislavy nájdete v kategórii Mimobratislavské kurzy patchworku.

This post has no comments. Be the first to leave one!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.