Vankúše do Detského domova v Holíči

K minuloročnému MDD sme s kolegyňami z Patchworkárskeho cechu šili v rámci projektu Aj ja mám svoj vankúšik, vankúše pre deti z detského domova v Holíči.

Ako zvyčajne si deti vybrali témy a farby. Niektoré boli pre nás tvrdým orieškom a dali nám naozaj zabrať, hlavne raperi 🙂 . Každej z nás sa ušli na ušitie tri až štyri kusy. Aby si deti vankúšiky poznali, každý má na ňom vyšité meno. Tu sú vankúšiky, ktoré som ušila:

IMG_9860_MarioMário si želal Rytmusa. Po dlhom zvažovaní, ako sa popasovať s touto témou, padla mi do oka smotanová látka s notami. Tá ma inšpirovala k aplikácii veľmi zjednodušenej tváre Rytmusa. Ako podklad som zvolila smotanovú jednofarebnú látku, na aplikáciu jednofarebnú čiernu. Aplikovala som pomocou Vliesofixu a potom obšila strojovo, hustým cik-cak stehom. Centrálny motív je prequiltovaný strojovo meandrami.

Nikola si želala červené pery. Opäť som siahla po jednofarebných látkach a strojovej aplikácii. Na okraj vankúša som použila sivú hviezdičkovú látku, stredový blok je znova quiltovaný meandrami.

IMG_9882_RebeccaRebecca túžila po vankúšiku so srdiečkami. Tento vzor vankúša som už šila niekoľkokrát, ale je veľmi oblúbený a ja ho šijem rada. Načrela som do svojej „pokladnice“ s odstrižkami. Látky s tlmenými béžovými odtieňmi rozsvietili červené srdiečka. Bordúra vankúša s drobnými srdiečkami spája obe farby z centrálneho bloku. Na lem som použila červenú látku s jemným vzorom.

IMG_9886_TereziaNa vanúšik pre Terezku, ktorá má rada hudbu, som použila osvedčenú látku s notami. Aby vankúšik ožil, použila som ostrú červenú kvietkovú a doplnila tmavosivou bodkovanou látkou. Tou istou som vankúšik aj olemovala. Quiltovala som jednoducho v švoch.

Všetky vankúšiky, ktoré sme s priateľkami z OZ Patchworkársky cech ušili nájdete tu.

Ďalšie akcie súvisiace s charitou nájdete v sekcii Charitatívne projekty.

This post has no comments. Be the first to leave one!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.