Vankúše z tričiek

Tieto vankúše som šila už dosť dávno, ale nestihla som sa s vami o ne podeliť. Boli šité na objednávku, pre zákazníčku, ktorej som  už šila rodinnú deku z tričiek. Tentoraz chcela vianočné darčeky nielen pre svoje dcéry, ale aj neterky a synovca i rodinnú kamarátku. Počet vankúšov sa nakoniec vyšplhal na 10 kusov.

IMG_8899Šila som z materiálu, ktorý zostal zo šitia rodinnej spomienkovej deky, ale aj oblečenia neteriek, synovca i kamarátky. Každá obliečka na vankúšik je jedinečná.

IMG_8902Na mnohých vankúšoch nájdete kúsky z jedného oblečenia. Ako to už chodí v rodinách, detské oblečenie sa posúva, tak okrem rodinných väzieb deti spája aj oblečenie.

IMG_8910Na bordúry a lemovanie som zvolila neutrálnu látku, bavlnu s potlačou režného plátna.

IMG_8914

Šitiu vankúšov v rozmere 50 x 50 cm predchádzalo kreslenie náčrtov, ako skombinovať materiál, aby niektorému z detí nedominoval na vankúšiku kúsok z oblečenia, ktoré nikdy nemalo na sebe.

Tu si môžete poprezerať všetky obliečky:

Detaily zadnej strany vankúšikov:

Každá obliečka má zadnú stranu ušitú z inej látky. Keďže sú vankúšiky osobné, nemôže chýbat ani vyšité meno.

IMG_8948Na zadnú stranu som si vymyslela vrecko na tajnosti z bielej látky, na ktorom má každé dieťa vyšité nielen svoje meno, ale i dátum narodenia a pôrodnú váhu a dĺžku.

IMG_8944Keďže viaceré z detí čítať ešte nevedia, tak aby vedeli, aký velkí (alebo malí) boli pri narodení, našila som na chrbát obliečky bavlnenú stuhu s centimetrovou mierkou.

IMG_8951Vankúšiky sa zákazníčke páčili a dúfam, že deti sa z nich tešia doteraz.

This post has no comments. Be the first to leave one!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.