Visím na konári a som vianočná ozdoba

Taká vianočná ozdoba môže byť buď z obchodu – jednoducho si ju niekde kúpime a potom ju používame, alebo si ju môžeme vyrobiť sami doma. Pre seba, alebo ako darček, jednoduchšiu, alebo zložitejšiu, lacnejšiu, alebo drahšiu. Podľa šikovnosti, chute a vkusu. Keď Vás baví vymýšľať, vyrábať, po nejakom čase určite skončíte aj pri vianočných ozdobách.

Ja osobne inklinujem k textíliám a patchworku, je to môj koníček. A keďže aj patchworkárky majú Vianoce a ozdobujú byt, vchodové dvere či stromček, celkom prirodzene som dospela k otázke: dali by sa spraviť textilné ozdoby s vianočnou tematikou? Jasné, že dali! Ukázalo sa, že majú po celom svete veľa priaznivcov aj tradíciu. Ich výhodou je, že sa dajú ľahko prispôsobiť vášmu osobnému vkusu, farbám vášho bytového zariadenia a hlavne, môžete ich pre niekoho vyrobiť ako originálny darček. Najmä vtedy, keď už má snáď všetko, čo ste mu chceli na Vianoce darovať a s fantáziou ste v koncoch. Stačí sa inšpirovať tým, čo je už vymyslené a pridať niečo svoje. Alebo postupne vymýšľať čosi úplne nové.

Anjeli, vianočné dekorácie

Zabavíte sa, ale je tu aj ďalší rozmer… je pravdepodobné, že keď niekomu blízkemu vymyslíte a potom vlastnoručne spravíte vianočnú guľu, zvonček alebo inú ozdobu, bude ho každé Vianoce pri vešaní na stromček tešiť oveľa viac, ako vianočná guľa od cudzieho anonymného výrobcu, navyše kúpená kdesi v zabudnutom obchode. Ide nám predsa o čaro Vianoc. No nie?!

Vianočná guľa

Ak Vás moje vianočné ozdoby zaujali, môžete sa ich u nás naučiť šiť na kurzoch, alebo si kúpiť hotové.

One comment

Pingbacks

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.