Pohánková bábovka

Titulny_pohankova_babovka_738

Cez víkend sme mali na návšteve neterku. Už dávno to nie je dievčatko, ale začína z nej byť malá žena :-) . Mali sme chuť maškrtiť, ale museli sme byť kreatívni. Potrebovali sme nájsť recept, ktorý by vyhovoval stravovacím obmedzeniam mladej dámy.

Mám rada osvedčené rodinné recepty, tak som siahla po jednom z našich obľúbených  a prerobili sme si ho na bezlepkovú verziu. Pôvodne je to recept na bublaninu, o ktorý som sa tu už podelila.

Pohánková bábovka

Suroviny:

4 celé vajcia (mali sme veľké – ak máte menšie, tak môžete dať aj 5 ks)
1/2 hrnčeka mlieka
1/2 hrnčeka oleja
2 hnčeky pohánkovej hladkej múky
1/2 hrnčeka práškového cukru
1 bal. prášku do pečiva do perníka
250 g mrazených čerešní (môžete nahradiť kompótom)
Tuk na vymazanie formy a kokosová múčka na vysypanie formy.

Postup:

Zmiešali sme všetky tekuté suroviny a riadne vyšľahali.
Múku, kypriaci prášok a cukor sme preosiali do veľkej misy. Postupne sme primiešali tekutú zmes a stierkou dohladka vymiešali. Nakoniec sme zľahka vmiešali čerešne. Hmotu sme preložili do bábovkovej (vencovej) formy, ktorú sme najskôr vymastili a vysypali kokosovou múčkou.

Pohánková bábovka na tanieri

Kto ma pozná, vie, že rada pečiem v Remoske. Ani teraz to nebolo inak. Formu sme uložili do rozohriatej Remosky a nechali bez odokrývania piecť 25 minút. Potom sme Remosku vypli a bábovku nechali dobehnúť asi 20 minút.

Na bábovke sme si pochutili. Zmizla pomerne rýchlo. Pre mňa bolo veľmi príjemné mať pri sebe parťáčku v kuchyni.

Ďalšie tipy na varenie alebo pečenie nájdete v kategórii Recepty.

This post has no comments. Be the first to leave one!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *