Vankúšiky k MDD 2015 do detského domova v Jesenskom

S kamarátkami z Patchworkárskeho cechu šijeme každoročne vankúšiky pre deti z detských domovov. Jedna z nás vybrala detský domov, dohodla s pani riaditeľkou detaily (počet detí, farby a témy) a pustili sme sa do šitia. Šila som vankúšiky pre tri deti.

DSC_0020_900

Aďo si želal štetec a fabičky. Rozhodla som sa pre aplikáciu palety s farbami a štetcom. Na aplikácie som použila Vliesofix a prišívala som strojom, aplikačným ozdobným stehom. Štetec som doplnila vyšívacou bavlnkou o zaujímavý plastický detail. Quiltovala som voľne meandrami.

DSC_0029_900

Deniska si želala vankúšik so srdiečkami. Centrálnu časť vankúšika som rozdelila do štyroch štvorcov, ako podklad som zvolila dva druhy látok s drobným ružičkovým vzorom. Tmavočervené srdiečka sú aplikované pomocou Vliesofixu ozdobným strojovým stehom, ktorým sú v jednom kroku srdiečka i prequiltované.

Na bordúru som použila svetlú smotanovo žltú látku, ktorá nechala vyniknúť centrálnemu bloku vankúšika. Vanúšik som olemovala látkou s jemným pásikom v kombinácii farieb staroružová-biela. Quiltovanie je jednoduché, strojové na šírku patky.

DSC_0066_900

Najviac som sa obávala vankúšika s futbalovou tématikou pre Marcela. Pomohla mi kamarátka, ktorá mi venovala kúsok látky s motívom futbalistu. Od tohto obrázka sa odvíjal ďalší postup pri šití vankúšika. Rozhodla som sa pokračovať v žlto-zelenej kombinácii s čiernou a bielou. Jednoduchý dizajn vankúšika necháva vyniknúť obrázku, ktorý dopĺňa diel s veľkou ručnou výšivkou mena nového majiteľa.

Ďalšie akcie súvisiace s charitou nájdete v sekcii Charitatívne projekty.

This post has no comments. Be the first to leave one!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.