Sladký sníček 2016

Sladký sníček vznikol ako jeden z projektov Patchworkárskeho cechu. V rámci tohto projektu šijeme vankúšiky pre deti z náhradných rodín. Niektoré deti mávajú náhradní rodičia v pestúnskej starostlivosti, iné ako profesionálni rodičia (zamestnanci detského domova). Niekedy sa stane, že náhradnými rodičmi sú príbuzní detí (starí rodičia, teta, ujo a pod.).

Tentoraz sme šili vankúšiky do dvoch náhradných rodín z Dolného Kubína. Jednou bola rodina Katky a Marcela. Tí mali v tom čase (spolu so svojími biologickými deťmi) v starostlivosti 10 detí. Pani Janka bola vtedy náhradnou mamou 7 deťom. Píšem síce o dvoch rodinách, ale vlastne je to jedna. Náhradné mamy sú matka s dcérou. Keďže vankúšiky mali byť prekvapením pre deti, obe mamy nám dali vodítka, čo majú deti rady.

Témy na vakúšiky boli typicky detské: zvieratká, futbalové lopty, samozrejme nemohol chýbať hokej, ktorému sa niektorí chlapci venujú. Na spoločných fotografiách (obrázky hore) vidno všetky hotové vankúše spolu.

Vankúš mačička, patchworkMoje vankúšiky boli dva. Jeden pre Miu, ktorá má rada mačičky a z farieb sa jej páči ružová. Na stredový blok som použila jednofarebnú pastelovú žltú látku. Strojovú aplikáciu mačičky som urobila z ružovej mramorovej látky s abstraktným vzorom. Z tej istej látky bol vankúšik olemovaný. Bordúru som ušila z farebne zladenej ružovej kockovanej látky. V závere dostala mačička na krk mašličku z bielej látky s ružovými bodkami, doplnená drobným gombíkom.

Vankúš sovička, patchworkDruhý vankúšik, ktorý som šila pre Veronku, mi dal zabrať. Nebolo to kvôli tomu, že by bola téma ťažko spracovateľná, ale motív sovy nepatrí medzi moje obľúbené (tie, ktoré ma poznajú, tak vedia 🙂 ). Nakoniec sa mi podarilo inšpirovať sa vzorom jednej dekoračnej látky. Aplikáciu sovy som vyrobila pomocou Vliesofixu a aplikovala som ju strojovo. Oči som nahradila veľkými čiernymi gombíkmi. Celý vankúšik je ušitý vo Veronkiných obľúbených farbách.

A tu už vidíte všetky deti so svojimi novými vankúšikmi. Myslím, že sa tešili a to nám s kamarátkami z Patchworkárskeho cechu dáva zmysel pokračovať v podobných projektoch.

Ďalšie akcie súvisiace s charitou nájdete v sekcii Charitatívne projekty.

This post has no comments. Be the first to leave one!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.