Rajská záhrada – ručné quiltovanie

Takto vyzerá moja dokončená Rajská záhrada, ktorú ste mohli vidieť rozošitú v príspevku Patchwork pri mori z dovolenkového Chorvátska. Prešívala som ju ručne, dúhovou niťou, podľa predkreslenej predlohy. Ak by ste sa rozhodli prequiltovať si svoj vlastný motív, možete použiť niektoré zo značkovacích pomôcok. Niektoré miznú na vzduchu, niektoré po prestriekaní vodou, iné zasa po horúcej pare z naparovacej žehličky.

Na ručné quiltovanie používam kvalitné nite. Moje najobľúbenejšie sú špeciálne quiltovacie nite na ručné quiltovanie zn. Gütermann zo 100% bavlny. Majú bavlnené jadro a povoskovaný povrch. Sú pevné a hladké, aby sa ľakho „šmýkali“ cez všetky tri vrstvy (vrchná látka, vatelín, spodná látka). Dôležitá je aj tá správna ihla. Mala by byť krátka a tenká. No a pre mňa je nenahraditeľnou pomôckou náprstok. Existuje veľa rôznych typov, takže treba nájsť taký, ktorý vyhovuje práve vám. Prácu si rada upínam do quiltovacieho rámu. Niekomu sa zase lepšie quiltuje bez neho…

Rajská záhrada

Kliknutím na obrázok ho zväčšíte

Ak ste sa o ručné quiltovanie ešte nepokúšali, netreba sa báť. Nie je to nič komplikované. Po prvých, možno nemotorných stehoch prídu pekné a pravidelné. Ak by sa vám predsa len nedarilo, navštívte niektorý z kurzov ručného quiltoania v Patchwork hobby art.

Ešte jeden detailnejší záber – výrez ľavého spodného rohu:

Rajská záhrada detail

Kliknutím na obrázok ho zväčšíte

This post has no comments. Be the first to leave one!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.