Načo je kopírovací papier Chacopy

Popri prenášacej sieti je kopírovací papier ďalšou veľmi užitočnou pomôckou slúžiacou na prenášanie / kopírovanie predlôh na látky. Používanie prenášacej siete Clover je podrobne popísané v príspevku názvanom Načo je prenášacia sieť. Teraz by som rada predstavila sadu farebných papierov Chacopy od výrobcu Clover, ktorých použitie je veľmi jednoduché.

 Postup použitia:

Krok 1) Látku vystrite na rovnú podložku, napríklad na rezaciu podložku.

Poznámka: podložka musí byť rovná, aby ste nepoškodili kopírovací papier alebo predlohu, resp. neprekopírovali na vašu látku aj prípadné nerovnosti podkladu.

Krok 2) Kopírovací papier vhodnej farby položte na látku – farbu papiera vyberte podľa prevládajúcej farby vašej látky tak, aby boli prenesené čiary na látke dobre viditeľné (napr. žltý papier pre modrú látku, svetlý papier pre tmavú látku a podobne).

Poznámka: V jednom balení máte k dispozícii 5 farieb papiera: modrý, zelený, červený, biely a žltý:

Clover Chacopy farby

Krok 3) Navrch na kopírovací papier položte originálnu predlohu a potom obtiahnite jej obrysy (obrázok 1).

Obrázok 1Výrobca na to odporúča svoje značkovacie pero (Tracer pen), čo je vlastne niečo ako „nepíšuce guličkové pero“, ale dá sa použiť aj kopírovacie koliesko, alebo niečo, čo má pevnú špičku bez ostrého hrotu – opačný koniec (rúčka) malého štetca, Hera marker atď. Obtiahnutím línie (obrysu) originálnej predlohy prekopírujete motív na vašu látku (obrázok 2).

Obrázok 2Ešte zopár dôležitých upozornení:

    • Pred použitím na vašej látke si pre istotu papier na kúsku látky vyskúšajte najprv „nanečisto“ – či sa z nej dá farbivo (krieda) papiera bez problémov odstrániť.
  • Farbivo odstraňujeme vypraním látky vo vode. Nepoužívajte žiadne rozpúšťadlá, benzín a podobne – len vodu!
  • Pokiaľ ste ešte z látky neodstránili farbivo, nežehlite ju – prežehlenie by sťažilo odstránenie farbiva.
    • Aplikácia na hrubšie látky, napríklad na plsť, môže byť kvôli elasticite materiálu obtiažnejšia.

Poznámka: Naraz (bez nadpájania) môžete prenášať predlohy do rozmeru 30 x 25cm, čo je celkový rozmer každého z kopírovacích papierov Chacopy.

Sme radi, keď vám môžeme v niečom poradiť. Podobné články nájdete v kategórii Tipy, triky a návody.

2 comments

Pingbacks

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.